Начало > НОВИНИ


Фамилатлон в Горна Оряховица 2015

Изключително успешно издание на Фамилатлон малко преди Деня на независимостта

 

И тази година стотици деца се забавляваха в четвъртото издание на ФАМИЛАТЛОН в Горна Оряховица. В слънчевия септемврийски ден парк „Градска градина” събра малките почитатели на спорта, които се забавляваха заедно със своите родители. ФАМИЛАТОН се организира от Община Горна Оряховица, в партньорство с Асоциация "Родители", Сдружения Горнооряховски младежки парламент и Младежка толерантност, и със съдействието на Историческия музей.

 

Семействата, дошли да се забавляват в парк „Градска градина”, имаха възможността да се включат в осем творчески ателиета. Разбира се, организаторите бяха осигурили много награди, изненади и приятни емоции.

 

Прочети повече
 


Пресконференция за национална кампания срещу насилието по полов признак

Пресконференция за стартиране на национална кампания срещу насилието по полов признак

 

На пресконференция на 17 септември Фондация „Приложни изследвания и комуникации“ (ПИК) и Асоциация „Родители“ обявиха пред медиите началото на своя проект „Национална кампания за противодействие на съвременните модели на насилие по полов признак“, който се финансира по Норвежкия финансов механизъм 2009-2014 г.

 

Прочети повече
 


Още за форум "Добре дошли в училище, родители"

Първият форум "Добре дошли в училище, родители", вдъхновен от опита на Асоциация Родители в издаването на Наръчник за родители "Добре дошли в 1. клас"

 

На 13 септември в София се проведе форум-изложение на Асоциация Родители, посветен на първия учебен ден. Първи клас е вълнуващ момент както за децата, така и за техните родители. Стъпвайки върху дългогодишния опит с наръчника за родители на първокласници, екипът ни реши да събере за един полезен и приятен следобед водещи специалисти от сферата на образованието, здравето, психологията и технологиите и родители, които желаят да научат повече по темите...

 

... "Адаптацията към първи клас – какво да очакваме?" с водещи Яна Алексиева, психолог, Асоциация Родители, и Лилия Чавкарска, начален учител, 120 ОУ „Г. С. Раковски“, ак да съхраним здравето на нашия първокласник?" с д-р Бояна Петкова, "Колко е важна занималнята?" с Валерия Симеонова, психолог, "Какво трябва да знаят родителите за приобщаващото образование?" с Александра Ангелова, специалист обучение и развитие, Център за приобщаващо образование, "Неизбежен ли е училищният тормоз?" с Анет Маринова, училищен психолог, 23 СОУ „Ф. Жолио-Кюри“ и "Новите технологии – приятел или враг?" с д-р Луиза Шахбазян, зам.-координатор на Националния център за безопасен интернет.

 

Прочети повече
 
<< Start < Prev 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Next > End >>

Page 16 of 56