Начало > НОВИНИ


Асоциация Родители представи Наръчник за родители на деца в детската градина

 

8 септември 2015 г. – Асоциация Родители представи първия наръчник за родители на деца в детската градина. Книжката излиза под заглавие „Добре дошли в детската градина, родители!“ и има за цел да подпомогне родителите в процеса на адаптация на децата при постъпване в детската градина. Изданието излиза с финансовата подкрепа на Столична община, Програма Европа 2015, в тираж 11 000 броя и се разпространява безплатно до всички детски градини на територията на Столична община за родителите на деца, постъпващи в градина.

 

Наръчник „Добре дошли в детската градина, родители!“ предлага практически съвети в помощ на родителите при използването на модели на позитивно възпитание и ненасилствени педагогически подходи, които да бъдат прилагани както от семействата, така и от екипите на детските градини. Чрез запознаване с особеностите на възрастовото развитие и чрез подобряването на диалога между семейството и образователните институции, Наръчникът допринася за повишаване на качеството на грижата и предучилищното образование на децата в детските градини в София.

 

Прочети повече
 


Фамилатлон 2015 в Горна Оряховица

Фамилатлон в Горна Оряховица изненадва с нови и вълнуващи приключения за малки и големи!

 

За четвърта година в Горна Оряховица ще се проведе Фамилатлон - празник на семейството, спорта и здравословния начин на живот. Децата и родителите, които посетят Градската градина на 19 септември от 10.30 часа ще могат да се включат в различни спортни, арт и еко ателиета, откъдето да си отнесат и заслужена награда.

 

Прочети повече
 


Форум „Добре дошли в училище, родители!"

Форум-изложение „Добре дошли в училище, родители! Ниво: Първокласник“ за пръв път в Сердика център, София


 

Форумът е вдъхновен от натрупания дългогодишен опит на екипа на Асоциация Родители при издаването на Наръчник за родители на първокласници „Добре дошли в 1-ви клас, родители“. През 2015 Наръчникът излиза за седми път.

 

Чрез това събитие Асоциация Родители продължава диалога между родители и водещи специалисти и организации в сферата на образованието, здравето, психологията и технологиите, за да дадат възможност на родителите да се запознаят с най-новите тенденции. Форумът ще създаде пространство за споделяне и обмяна на актуална информация и ценен опит.

 

Това е място, на коетo  неправителственият сектор, бизнесът и обществото застават заедно в името на общата кауза за по-качествено образование и развиваща среда за децата ни.

 

Майките и татковците ще получат идеи и съвети, които ще им дадат спокойствие и увереност, че могат да преминат по най-добрия начин през предизвикателствата на адаптацията в 1 клас.

 

Регистрирайте се, като попълнителните кратка онлайн форма. Следете актуална информация за лекторите и изложителите във Фейсбук на страницата на събитието.

 

 

 

Прочети повече
 
<< Start < Prev 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Next > End >>

Page 17 of 55