Начало > НОВИНИ


Финално събитие по форум-театър в община Козлодуй

Форум-театър в община Козлодуй - финално събитие в Козлодуй

 

 

На 4 юни 2015 г. се проведе финалното събитие с форумтеатрални представления в читалището в Козлодуй. Събитието е част от кампанията на община Козлодуй „Град без агресия“. Седемте екипа от 7-те училища в общината представиха своите театрални сцени върху проблеми, които срещат в ежеднението, а след това предложиха и решения на трудните ситуации. Учениците от Козлодуй, Бутан, Хърлец и Гложене показаха своите актьорски заложби пред широко усмихнатата публика от техни съученици, приятели, родители, учители и представители на институциите в общината.

 

Ето и програмата от сценки и участващите „актьори“:

Прочети повече
 


"Подобряване на взаимодействието между семейството и училището" в Пловдив

Обучение за работа с родители в училищна общност в града на тепетата

 

На 17 и 18 юни се проведе обучение "Подобряване на взаимодействието между семейството и училището" с екипите на ОУ "Васил Петлешков" и ОУ "Тодор Каблешков", гр. Пловдив. Отношенията на Асоциация Родители с двете училища вече са изпитани с времето и това е втората ни среща с тях. Благодарим на г-жа Костова и г-жа Зрънчева за доверието и покана за второ обучение!

 

По време на обучението Цвета Брестничка и Ралица Василева представиха разнообразни инструменти и материали за комуникация с родителите. Обсъдиха се темите за училищната общност и управление на доверието между учител и родители. Акцентира се върху новаторски подходи за провеждане на родителска среща, като се наблегна върху важността на първата родителска среща в пети клас. На професионалистите беше представена авторската методика на Асоциация Родители, разработена по проект "Добре дошли в 5 клас родители!". Отдели се време за осмисляне на спецификите на работа с всички родители. Дискутирахме защо и как да включваме активно и значимите мъже в живота на децата в училищните дейности.

Прочети повече
 


Обучение "Превенция на виртуално и реално насилие" във Варна

Дългосрочно партньорство с ПГЕ в морската столица


На 30 и 31 май се проведе обучение "Превенция на реално и виртуално насилие" с екипа на Професионална гимназия по електротехника, гр. Варна. Много сме щастливи, че директорът на гимназията, г-жа Москова, и нейният екип за трета година канят Асоциация Родители да проведе обучение с тях.

 

 

Тази година Яна Алексиева и Ралица Василева представиха пред учителите от Варна двата тома на наръчниците "Превенция на виртуално и реално насилие". Обучението обхвана темите за рисковете и възможностите в интернет пространството, начините за справяне с трудности на деца и младежи в глобалната мрежа и услугите, които Националният център за безопасен интернет предоставя. Бяха разгледани реални казуси от работата на Българската линия за онлайн безопасност и от опита на участниците. Дадоха се разнообразни гледни точки за разрешаване на проблеми на деца, свързани пряко или косвено с онлайн пространството, и значението на професионалистите в училище. Отдели се време и за теми като интерактивни методи в клас и групова динамика.

 

Прочети повече
 
<< Start < Prev 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Next > End >>

Page 18 of 55