Начало > НОВИНИ


Обучение "Превенция на виртуално и реално насилие" във Варна

Дългосрочно партньорство с ПГЕ в морската столица


На 30 и 31 май се проведе обучение "Превенция на реално и виртуално насилие" с екипа на Професионална гимназия по електротехника, гр. Варна. Много сме щастливи, че директорът на гимназията, г-жа Москова, и нейният екип за трета година канят Асоциация Родители да проведе обучение с тях.

 

 

Тази година Яна Алексиева и Ралица Василева представиха пред учителите от Варна двата тома на наръчниците "Превенция на виртуално и реално насилие". Обучението обхвана темите за рисковете и възможностите в интернет пространството, начините за справяне с трудности на деца и младежи в глобалната мрежа и услугите, които Националният център за безопасен интернет предоставя. Бяха разгледани реални казуси от работата на Българската линия за онлайн безопасност и от опита на участниците. Дадоха се разнообразни гледни точки за разрешаване на проблеми на деца, свързани пряко или косвено с онлайн пространството, и значението на професионалистите в училище. Отдели се време и за теми като интерактивни методи в клас и групова динамика.

 

Прочети повече
 


„100 и един таланта на 101 СОУ Бачо Киро“

Празник "100 и един таланта на 101 СОУ Бачо Киро"


На 01 юни - Деня на детето, завърши последният етап от второто събитие от поредицата училищни празници по проект „Споделено училище“.


„100 и един таланта на 101 СОУ“ се проведе на два етапа – на 27 май с деца от 2 до 4 клас и на 1 юни с деца от 5 до 11 клас.

 

Празникът на талантите започна с вълнение и радост, а малки и големи артисти представиха пред директора, заместник-директорите, учителите, родителите и гостите на своето училище артистичните си заложби – музикални, танцувални, художествени, спортни умения и дарби. След всяко изпълнение дворът на училището се огласяше от силните възгласи и бурните аплодисменти на публиката.

Прочети повече
 


Фамилатлон 2015 в Козлодуй

Фамилатлон 2015 в Козлодуй


На 17 май 2015 година за пети пореден път Община Козлодуй организира празник на семейството, спорта и здравословния начин на живот Фамилатлон. Празникът започна в 10.00 часа и продължи до следобяд. Гостите на Ботевия парк можеха да се включат в множество работлнички и спортни демонстрации, разпръснати из широките зелени поляни на парка. Рисуване, джудо, наблюдение на птичките по дунавския бряг или фигури от хартия бяха само част от интересните предложения за децата и семействата. Екипът на Националния център за безопасен интернет заедно с героя Флашко отново учи децата на правилата за онлайн сигурност. Десетки деца излязоха от страната на спамчетата с повече знания и умения за справяне с предизвикателствата в мрежата.

Прочети повече
 
<< Start < Prev 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Next > End >>

Page 19 of 55