Начало > НОВИНИ


ФОКУС – Форум за Открита Комуникация между Училището и Семейството

Доброто общуване между училището и семейството е много важно на първо място за децата – за да усещат подкрепа и от своите родители, и от своите учители, и тази подкрепа да е съгласувана между тях. Тази комуникация обаче на много места е нарушена – често между учителите и родителите липсват доверие и разбиране. Контактите между родителите и учителите като цяло са редки и обикновено се изчерпват основно с родителските срещи, които са недостатъчни за пълноценно общуване.

 

Чрез проекта ФОКУС – Форум за Открита Комуникация между Училището и Семейството – Асоциация Родители цели именно да подпомогне учителите и родителите да изградят по-добро общуване помежду си. Проектът се осъществява благодарение на най-голямата социално отговорна инициатива на Лидл България „Ти и Lidl за по-добър живот“, в партньорство с Фондация „Работилница за граждански инициативи“ и Български дарителски форум.

 

Прочети повече
 


Родителска среща - "От нас зависи"

 

 

Заповядайте на 17 март в Sofia Event Center на първия родителски форумпосветен на детската онлайн безопасност. Събитието е организирано от Теленор в партньорство с Центъра за безопасен интернетАсоциация Родители и „Майко Мила!“ и е част от съпътстващата програма на Българското председателство на Съвета на ЕС. 

Родителският форум е безплатен и всички желаещи могат да запазят своето място след онлайн регистрация на https://www.eventbrite.com/e/43531792764

 

Прочети повече
 


Как да не станеш враг на собственото си дете

„Как да не станеш враг на собственото си дете“ е уникална книга на изд. "Колибри", чието заглавие звучи парадоксално – та кой родител би искал да е враг на детето си? Но понякога се получава точно така, уверява ни авторът, който откровено и мъдро ни повежда из сложния свят на възпитанието. Според него родителите грешат, когато не виждат в своето дете човека с неговите лични проблеми, характер, отношение към живота. Грешат и когато не желаят да приемат своя малчуган такъв, какъвто го е създала природата. Те трябва да разберат: заложеното от Бог не бива да се пречупва. Авторът защитава тезите си с вълнуващи примери и с кратки притчи след всяка глава, които родителите може да четат заедно с децата си – прекрасен повод за честен разговор помежду им.

 

Прочети повече
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 3 of 56