Начало > НОВИНИ


Асоциация Родители с участие на Форум Академия за Родители

Яна Алексиева и Деян Петров ще разкажат повече за "Ролята на бащата" на Форум Академия за Родители.

 

На 16 и 17 май 2015 г. в Sofia Event Center ще се проведе първото му издание, с очаквани над 2 000 семейства участници. Събитието е двудневен форум, обединяващ бъдещи и настоящи семейства, специалисти в различни области, неправителствени организации и компании, около една обща идея - а именно, да отгледаме здрави, възпитани и умни деца.

 

Обещание за високото ниво на събитието са поканените лектори, както и обективната информация, която те ще представят по различните теми. Ще си говорим за много неща - пренатално възпитание, детските книжки, демократично образование, митовете и истините за кърменето, приемна грижа, личността на малкото дете, страховете и ината - как да се справим, интернет и безопасност, ранни белези за нарушено детско развитие, и много други. Пълната програма можете да намерите на сайта на събитието.

 

Прочети повече
 


Форум-театър в община Козлодуй - Бутан

Форум-театър в община Козлодуй - представления по училища


ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, с. Бутан, е част от дългосрочната кампания на община Козлодуй „Град без агресия“, която тази година се фокусира върху развитието на чувствителност и критично мислене у деца и младежи по отношение на проявите на насилие на улицата и в училище през метода на форум-театъра.

Прочети повече
 


Часове по толерантност с 5 и 6 клас в 101 СОУ

Работата ни по проект „Споделено училище“ за сплотяване на училищната общност достигна момента, в който можем да предложим на всички нашата методика за провеждане на час на класа с тема „Час по толерантност“.

 

На 27 и 28 април екипът ни проведе часовете с деца от 5 и 6 клас на 101 СОУ „Бачо Киро“. В рамките на 40 минути успяхме да поговорим с тях за различните начини, по които можем да си кажем „Здравей!“, за приликите, които ни свързват, за нуждата от приятелство, за приемането на различията. Децата имаха възможност през общуване и споделяне на общите ценности да  открият сами значението на думата „толерантност“ и да видят, че различията също могат да свързват хората и да им помагат да живеят заедно.

 

Прочети повече
 
<< Start < Prev 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Next > End >>

Page 21 of 55