Начало > НОВИНИ


Форум-театър в община Козлодуй - Хърлец

Форум-театър в община Козлодуй - предствления по училища


ОУ “Васил Априлов“, с. Хърлец, е част от дългосрочната кампания на община Козлодуй „Град без агресия“, която тази година се фокусира върху развитието на чувствителност и критично мислене у деца и младежи по отношение на проявите на насилие на улицата и в училище през метода на форум-театъра.

 

Прочети повече
 


„Празник на фенерите“ по проект "Споделено училище"

„Празник на фенерите“ по проект "Споделено училище"

 

Тече подготовката на първия празник от поредицата, която планираме с екипа на 101 СОУ „Бачо Киро“ по проект „Споделено училище“. В нея участват учители и родители от училищната общност. Нарекохме събитието „Празник на фенерите“.

 

В петък, на 20-ти март 2015 от 10:30 часа, ще се срещнем в училище, където над 130 деца от 2-ри до 7-ми клас ще участват в изложба на изработени от самите тях фенери. В небето над Надежда ще полетят и истински китайски фенери, а за участниците в изложбата сме подготвили награди!

 

Прочети повече
 


Продължение на обучението „Превенция на реално и виртуално насилие“ в Силистра

Продължение на обучението „Превенция на реално и виртуално насилие“ за професионалисти от Силистра

 

На 26 и 27 февруари Антоанета Куманова и Ралица Василева Асоциация Родители и Луиза Шахбазян Фондация ПИК проведоха обучение с 25 професионалисти по любезната покана на община Силистра. Обучението беше продължение на проведеното през 2012 година „Превенция на реално и виртуално насилие“. Сред участниците имаше училищни психолози и педагогически съветници, възпитатели в МКБППМН-община Силистра и социални работници от Дом за деца и Преходно жилище.

 

Темите във фокуса на вниманието бяха използването на интерактивни техники, оценката на груповата динамика и управлението й за общите цели и задачи на групата, формите на тормоз в реалността и в интернет, начините за включване на младежи в дейности на общността и ролята на бащата. Изключително ценно беше споделянето на опит и обмяната на практически съвети между професионалистите. Техният висок професионализъм и изпробвани добри практики направиха обучението изключително практически насочено и ползотворно за всички присъстващи.

 

Прочети повече
 
<< Start < Prev 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Next > End >>

Page 23 of 55