Начало > НОВИНИ


Празниците идват в „Споделено училище“

Празниците идват в „Споделено училище“


През изминалите седмици направихме две срещи с родители на деца от 101 СОУ „Бачо Киро“ по проект „Споделено училище“. На тези срещи се опознахме и заедно обсъдихме идеи какво би било интересно и приятно да се случва за децата в тяхното училище. Част от родителите, които идват от други страни, разказаха за това какви празници са имали те в техните училища – така научихме, че учениците в Украйна също си организират размяна на подаръци за Коледа и кулинарни конкурси както и у нас, а в Китай наблягат повече на ученето, отколкото на празнуването.

 

Прочети повече
 


Срещи с родители по проект "Споделено училище"

Срещи с родители по проект "Споделено училище"


Асоциация Родители често инициира срещи с родители по различни теми в различни училища. През този месец по проект „Споделено училище“ ще направим срещи с родители от 101 СОУ „Бачо Киро“ – София. На срещите ще обсъдим идеи за подготовката и организирането на училищни празници през 2015 година, които да осъществим заедно, за да бъде атмосферата в училище изпълнена с приятни емоции за всички – и за малки и за големи. Ще научим повече за подходите на различните култури и общности към възпитанието и образованието, а също и за възможностите пред училището и родителите да работят заедно за подкрепа на децата.

 

Прочети повече
 


Обучение "Взаимодействието между семейството и училището" в 101 СОУ-София

Обучение "Подобряване на взаимодействието между семейството и училището" в 101 СОУ-София

 

На 15 и 16 декември екип на Асоциация Родители проведе обучение с група учители от 101 СОУ „Бачо Киро“ на тема „Взаимодействието между семейството и училището“. В рамките на два дни обсъдихме заедно с учителите темата за връзката между семейството и училището с фокус върху включването на родители-имигранти в училищния живот на децата. Учителите споделиха както своите притеснения в диалога със семейството, така и силните страни на тази връзка, представиха и своите практики за включване на родители през различни занимания. Учителите усилено работиха и върху нови идеи и се вдъхновиха за създаването на интересни събития за деца и родители.

 

Прочети повече
 
<< Start < Prev 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Next > End >>

Page 25 of 55