Начало > НОВИНИ


Първо обучение от кампанията "Да бъдеш Баща"

Първо обучение от кампанията "Да бъдеш Баща"

 

На 29 и 30 ноември 2014 се проведе първото обучение от Националната кампания “Да бъдеш Баща“на Асоциация Родители с Професионален панел от детски градини.

 

Срещата се проведе с представители на екипите от 4 детски градини – „Слънчице“, „Зънче“ и „Радост“ от град Козлодуй и „Мир“ от село Селановци, община Оряхово. В продължение на 2 дни участниците работиха усилено за разработване на практики и стратегия за активното привличане на бащите и другите значими мъже в живота на децата към общността на детската градина. Част от детските заведения се похвалиха с вече изпробвани практики, но всички се вдъхновиха за създаването на още много интересни занимания с деца и татковци.

Прочети повече
 


Почетен знак за изключителен принос и заслуги за защита правата на децата

Ева Борисова с Почетен знак за изключителен принос и заслуги за защита правата на децата от Президента на Република България

 

Почетният знак на Президента се връчва по този повод за първи път.

 

На официална церемония Президентът Росен Плевнелиев удостои с Почетния знак на държавния глава 24 активисти и УНИЦЕФ България. Отличието им бе връчено за изключителен принос и заслуги за утвърждаване и защита на правата на децата в страната, както и по повод 25-годишнината от приемането на Конвенцията на ООН за правата на детето.

 

Прочети повече
 


Нова наредба за избор на наематели за училищните столове и лавки в София

Родителите вече ще могат да контролират храненето в училищата в София


Според проекта за нова наредба за избор на наематели за училищните столове и лавки в столицата:

 

 

  • В Комисията за избор на наемател участват не един, а двама родители от училището.
  • Неограничен брой родители могат да присъстват на процедурата за избор на наемател като наблюдатели.
  • Родителите заедно с училищното ръководство могат да залагат в договора изисквания за хранене на децата със специален хранителен режим.
  • Упълномощени представители на родителите упражняват текущ контрол върху качеството на храната и спазването на договора и нормативните актове в стола и бюфета. При нарушения съставят констативен протокол и сигнализират компетентните органи.
  • Същите тези представители задължително поставят оценка на наемателя всеки срок. С получените за три години 6 оценки наемателят може да се сдобие с допълнителни точки при кандидатстване за същия стол или бюфет. Това го насърчава от една страна да се стреми да се хареса на родителите (не на общината), от друга - да инвестира в развиване на базата, когато разчита, че ще остане за по-дълъг срок.
  • При значителен отлив на деца от стола, родителите заедно с представител на общината, търсят причините за отказ на децата да се хранят в стола.
Прочети повече
 
<< Start < Prev 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Next > End >>

Page 26 of 55