Начало > НОВИНИ


Наръчник за родители на първокласници за 6-та поредна година!

Днес, 11 септември 2014, се проведе пресконференция за представяне на Наръчник за родители на първокласници.

 

На нея се проведе дискусия между Цвета Брестничка от Асоциация Родители, Детелина Арнаудова – директор на 19 СОУ и Асен Александров - директор на 51 СОУ, по време на която те демонстрираха ползотворен модел за развитие на отношенията „семейство-училище“, след като обсъдиха важните аспекти в общуването между учители, родители и ученици. Експертите и директорите представиха полезни практически примери за 3-те ключа в общуването:

 

Прочети повече
 


„Колаж на щастието“ в Козлодуй

Колаж на щастието

 

Между 14 и 16 март в Козлодуй се проведе първото по рода си обучение на деца, младежи и учители, носещо името „Колаж на щастието“. Гостуването на Асоциация Родители бе по покана на Дирекция Образование, култура и социални дейности с директор Анжела Орлова и Ротари клуб „Аугуста“. Обучението бе бе началото на кампанията „Град без дрога“.

Прочети повече
 


Обучение за класни ръководители по проект “Добре дошли в 5 клас, родители!“

На 2.09 в залата на ОКИ “Красно село“ се проведе обучение на класни ръководители на петокласници и на педагогически съветници по проект “Добре дошли в 5 клас, родители!“. Участниците бяха от 7-те училища от район Красно село - 25 ОУ "Д-р Петър Берон"; 34 ОУ "Стою Шишков"; 142 ОУ с РЧО "Веселин Ханчев"; 19 СОУ "Елин Пелин"; 36 СОУ "Максим Горки"; 51 СОУ "Елисавета Багряна"; 132 СОУ "Ваня Войнова".


Учителите на бъдещите петокласници се запознаха с различни идеи, методи и инструменти за партньорска работа със семейството и включване на родителите в живота на класа и училището. Всеки участник получи комплект от материали и инструменти, които да ползва в бъдещата си работа с родителите. Асоциация Родители предостави на класните своя Наръчник за родители „Добре дошли в 5-и клас!“ и специално разработения за проекта “Родителски бележник“.

Прочети повече
 
<< Start < Prev 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Next > End >>

Page 29 of 55