Начало > НОВИНИ


Обучение за класни ръководители по проект “Добре дошли в 5 клас, родители!“

На 2.09 в залата на ОКИ “Красно село“ се проведе обучение на класни ръководители на петокласници и на педагогически съветници по проект “Добре дошли в 5 клас, родители!“. Участниците бяха от 7-те училища от район Красно село - 25 ОУ "Д-р Петър Берон"; 34 ОУ "Стою Шишков"; 142 ОУ с РЧО "Веселин Ханчев"; 19 СОУ "Елин Пелин"; 36 СОУ "Максим Горки"; 51 СОУ "Елисавета Багряна"; 132 СОУ "Ваня Войнова".


Учителите на бъдещите петокласници се запознаха с различни идеи, методи и инструменти за партньорска работа със семейството и включване на родителите в живота на класа и училището. Всеки участник получи комплект от материали и инструменти, които да ползва в бъдещата си работа с родителите. Асоциация Родители предостави на класните своя Наръчник за родители „Добре дошли в 5-и клас!“ и специално разработения за проекта “Родителски бележник“.

Прочети повече
 


Изчерпан тираж за 5 клас

ВАЖНО! Бройките от изданието на Асоциация Родители Наръчник за родители на 5-окласници вече е изчерпан.

 

Благодарим за безценната подкрепа на GlaxoSmithKleine при издаването му.

 

Можете да откриете всички полезни съвети и препоръки за вълнуващия пети клас в електронния вариант на наръчника ТУК.

 

Прочети повече
 


Обучение в Плевен

Обучение на родители и учители в ПлевенНа 24.11.2012  в НУ "Отец Паисий", гр. Плевен екип на Асоциация Родители проведе обучение на тема "Какво се случва с децата ни и как да им помогнем?". Родители и учители от училището заедно дискутираха върху теми, свързани с нуждите на децата във възрастта 1-4 клас и ролята на възрастните за пълноценното развитие на малките ученици. Опитът на училищния екип и родителската общност в съвместни дейности в интерес на децата бяха добра основа за поставяне на обсъждане на теми като "Задачите на развитието", "Ролята на активното слушане", "Развитие на училищната общност", "Децата и интернет". Осемте часа на срещата преминаха в оживени разисквания и изграждане на модели за мечтаната промяна в училище.

 

 
<< Start < Prev 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Next > End >>

Page 30 of 55