Начало > ПРОЕКТИ


Проект "Безопасен интернет" на ЕК

Проект "Безопасен интернет"

 

Асоциация Родители в консорциум с Фондация „Приложни изследвания и комуникации“ изгражда Националния център за безопасен интернет. Центърът работи за създаването на безопасна и отговорна среда за деца и младежи в интернет.

 

В рамките на проекта Асоциация Родители поддържа линия за консултации за отговорната и безопасна употреба на интернет - Българска линия за онлайн безопасност (БЛОБ).

 

Консултирането се осъществява по три канала на комуникация – телефон 124 123, скайп blobbg и имейл This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it . Работното време на телефонната линия за онлайн безопасност е в часовете между 10:00 и 16:00 часа от понеделник до петък.

Прочети повече
 


Всичко за Фамилатлон на едно място

Фамилатлон вече си има дом онлайн. Това е сайтът www.famillathlon.bg. На него можете да намерите всичко, което ви вълнува за празника на семейството, спорта и здравословния начин на живот.

Прочети повече
 


Проект "Активно Бащинство"

Картинка Активно бащинство

Проект "Активно Бащинство"

 

Проекта „Активно Бащинство“, финансиран от швейцарския фондОАК“, цели да стимулира позитивното участие на бащите в отглеждането на децата.


Редица международни изследвания показват, че пълноценното участие на двамата родители в живота на децата има безспорни положителни ефекти върху физическото, емоционалното и социалното им развитие.

Прочети повече
 


"Добре дошли в училище, родители"

Наръчник за родители на първокласници

 

Наръчникът за родители на първокласници „Добре дошли в училище, родители“ е пътеводител за семейството в света на училището. Целта му е да даде обща визия за това как да се насочват и наглеждат първите стъпки на децата в училищната среда като се поддържа диалог между самите родители с участието на учителите.


Асоциация Родители създава и разпространява наръчника с подкрепата на Vivacom фонд и Министерството на образованието, младежта и науката. През 2012 всички 62 000 родители и първокласници ще получат наръчника "Добре дошли в училище, родители"

Прочети повече
 


Превенция на виртуално и реално насилие

Превенция на вирту@лно и реално насилие

 

Проектът има за цел да подпомогне децата в училище да осъзнават, да разбират, да придават личен смисъл на и да се предпазват от рискове и насилие на границите на виртуалното пространство и реалността.

 

Превенцията и съзнателната самозащита се постигнат с развитието и провеждането на личностно центрирано интерактивно обучение в рамките на формалното образование - основни и средни училища, като се използват свободните часове.

 

Екип от подготвени за целта заместващи учители поема празните часове на децата, за да ги превърне в действително "свободни" - часове, в които се осъществява свободна, ориентирана към индивида групова работа.

Прочети повече
 
<< Start < Prev 1 2 3 Next > End >>

Page 2 of 3