Начало > РЕСУРСИ


НАРЪЧНИК ЗА РОДИТЕЛИ НА ПЕТОКЛАСНИЦИ

 

 

Наръчник за родители „Добре дошли в 5. клас“


Наръчникът е предназначен за родители на деца в пети клас. Може да се ползва и от учители и други специалисти – социални работници, педагогически съветници, психолози, възпитатели, ресурсни учители.


Наръчникът има за цел да подбуди диалог между семейството и училището, да стимулира добри взаимоотношения между родители и учители.

 

Наръчникът разглежда физическите, психическите и социалните аспекти на училищния живот и особеностите на развитието на детето в тази възраст

 

Книжката е авторски продукт на Асоциация Родители. Изданието излиза в актуализиран вид всяка година.

 

 

 

Как можете да го получите?

 

Изданието може да се получи при заявка от страна на училище или организация, работеща с родители и/или деца.

 

Можете да подадете заявка на  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it , като задължително посочите: броя на заявените наръчници, точен пощенски адрес на училището или организацията, име и телефон на човек за контакт.

 

Наръчниците са безплатни, заплащате само доставката (куриерската услуга).

 

Самия наръчник в електронен вариант може да свалите тук.

 


НАРЪЧНИК ЗА РОДИТЕЛИ НА ПЪРВОКЛАСНИЦИ

 

Наръчник за родители на първокласници „Добре дошли в училище, родители!“


Наръчникът е предназначен за родители на деца, тръгващи на училище. Може да се ползва и от начални учители и други специалисти – социални работници, педагогически съветници, психолози, възпитатели, ресурсни учители.


Наръчникът има за цел да подбуди диалог между семейството и училището, да стимулира добри взаимоотношения между родители и учители.

 

Наръчникът разглежда физическите, психическите и социалните аспекти на училищния живот. Съдържа полезна информация за храненето и дневния режим на децата, как да им се помогне да се научат да учат, джобните пари, мобилните телефони, безопасното ползване на интернет, как да се разговаря с учителите и класния ръководител, как да се помогне на детето да изгради отношения със съучениците си.

 

Книжката е авторски продукт на Асоциация Родители. Изданието излиза в актуализиран вид всяка година от 2009 година насам.

 

Прочети повече
 


Наръчник „Детската градина кани бащата“

Наръчник „Детската градина кани бащата“

 

 

Наръчникът е предназначен за директори, учители и възпитатели в детската градина.

 

 

За първи път в България, с помощта на обучителите на Асоциация „Родители“, учители и възпитатели от детски градини заедно създадоха неповторими възможности за татковците и важните за децата мъже да се включат в живота на децата си в детската градина, която за повечето мъже е непозната Вселена. Те успяха да покажат на мъжете, че да са с децата си в детската градина не само не е страшно, а е весело, интересно и безкрайно ценно и за децата, и за семействата им.

 

 

В Наръчника ще намерите полезни статии с факти и изследвания за ролята на бащата и развитието на децата, както и описани практики за включване на бащите и други значими мъже в инициативи и занятия в живота на децата им в детската градина.

 

 

Прочети повече
 


Наръчник за родители "Добре дошли в детската градина"

Наръчник за родители „Добре дошли в детската градина, родители!“

 

Наръчникът е предназначен за родители на деца в детската градина. Наръчникът е подходящ и за педагозите и възпитателите в детските заведения.

 

В книжката ще намерите модели на позитивно възпитание и основна информация за функциите на предучилищното образование и педагогическите и психологически цели при работа с децата. Застъпени са също така темите за педагогическите и психологическите аспекти на възрастта 3-6 години.

 

Наръчникът е първата стъпка към конструктивен диалог между семейството и детската градина.

 

Книжката е авторски продукт на Асоциация Родители.

Прочети повече
 


Наръчникът „Училището кани бащата: началото на едно обещаващо партньорство“

Наръчникът „Училището кани бащата: началото на едно обещаващо партньорство“


Наръчникът е предназначен за учители и други професионалисти в сферата на образованието, които са мотивирани да привлекат повече бащи и значими за децата мъже като партньори в дългия процес по формиране и развиване на умения и личностни качества у децата.

 

В наръчника ще намерите информация относно:

 

Ползите от ангажирането на бащите в живота на учениците;

 

Най-често срещаните бариери пред мъжкото включване;

 

Подходящи и изпробвани в български училища дейности за включване на бащите.

 

 

Наръчникът се основава на резултатите от проведеното проучване "Нагласи към бащинството" и на едногодишната работа на професионален панел от педагози от 4 столични училища – 26 СОУ „Йордан Йовков“, 35 СОУ „Добри Войников“, 73 СОУ „Владислав Граматик“ и 120 ОУ „Георги Сава Раковски“.

 

Прочети повече
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 Next > End >>

Page 1 of 7