Начало > РЕСУРСИ


Наръчник „Детската градина кани бащата“

Наръчник „Детската градина кани бащата“

 

 

Наръчникът е предназначен за директори, учители и възпитатели в детската градина.

 

 

За първи път в България, с помощта на обучителите на Асоциация „Родители“, учители и възпитатели от детски градини заедно създадоха неповторими възможности за татковците и важните за децата мъже да се включат в живота на децата си в детската градина, която за повечето мъже е непозната Вселена. Те успяха да покажат на мъжете, че да са с децата си в детската градина не само не е страшно, а е весело, интересно и безкрайно ценно и за децата, и за семействата им.

 

 

В Наръчника ще намерите полезни статии с факти и изследвания за ролята на бащата и развитието на децата, както и описани практики за включване на бащите и други значими мъже в инициативи и занятия в живота на децата им в детската градина.

 

 

Прочети повече
 


Наръчник за родители "Добре дошли в детската градина"

Наръчник за родители „Добре дошли в детската градина, родители!“

 

Наръчникът е предназначен за родители на деца в детската градина. Наръчникът е подходящ и за педагозите и възпитателите в детските заведения.

 

В книжката ще намерите модели на позитивно възпитание и основна информация за функциите на предучилищното образование и педагогическите и психологически цели при работа с децата. Застъпени са също така темите за педагогическите и психологическите аспекти на възрастта 3-6 години.

 

Наръчникът е първата стъпка към конструктивен диалог между семейството и детската градина.

 

Книжката е авторски продукт на Асоциация Родители.

Прочети повече
 


Наръчникът „Училището кани бащата: началото на едно обещаващо партньорство“

Наръчникът „Училището кани бащата: началото на едно обещаващо партньорство“


Наръчникът е предназначен за учители и други професионалисти в сферата на образованието, които са мотивирани да привлекат повече бащи и значими за децата мъже като партньори в дългия процес по формиране и развиване на умения и личностни качества у децата.

 

В наръчника ще намерите информация относно:

 

Ползите от ангажирането на бащите в живота на учениците;

 

Най-често срещаните бариери пред мъжкото включване;

 

Подходящи и изпробвани в български училища дейности за включване на бащите.

 

 

Наръчникът се основава на резултатите от проведеното проучване "Нагласи към бащинството" и на едногодишната работа на професионален панел от педагози от 4 столични училища – 26 СОУ „Йордан Йовков“, 35 СОУ „Добри Войников“, 73 СОУ „Владислав Граматик“ и 120 ОУ „Георги Сава Раковски“.

 

Прочети повече
 


Наръчник за родители на първокласници

Наръчник за родители на първокласници „Добре дошли в училище, родители!“


Наръчникът е предназначен за родители на деца, тръгващи на училище. Може да се ползва и от начални учители и други специалисти – социални работници, педагогически съветници, психолози, възпитатели, ресурсни учители.


Наръчникът има за цел да подбуди диалог между семейството и училището, да стимулира добри взаимоотношения между родители и учители.

 

Наръчникът разглежда физическите, психическите и социалните аспекти на училищния живот. Съдържа полезна информация за храненето и дневния режим на децата, как да им се помогне да се научат да учат, джобните пари, мобилните телефони, безопасното ползване на интернет, как да се разговаря с учителите и класния ръководител, как да се помогне на детето да изгради отношения със съучениците си.

 

Книжката е авторски продукт на Асоциация Родители.

 

Прочети повече
 


Наръчник за родители „Добре дошли в 5-и клас!“

Наръчник за родители „Добре дошли в 5-и клас!“


Наръчникът е предназначен за родители на деца в 5 клас. Може да се ползва и от  учители на петокласници и четвъртокласници, както и от други специалисти – социални работници, педагогически съветници, психолози, възпитатели, ресурсни учители.

 

Наръчникът дава възможност на родителите да се подготвят за един от най-важните периоди от живота на детето. Пети клас е време на много промени за децата, както в училище, така и извън него.

 

В наръчника са застъпени темите за преминаването от един учител към много, за новата организация на учебния материал, свободното време и времето за учене, за навлизането в пубертета, за събуждащия се интерес към любовта, секса, експериментирането.

 

Книжката е авторски продукт на Асоциация Родители.

 

 

Прочети повече
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 Next > End >>

Page 1 of 7