Начало > ЗА НАС > Управителен съвет
Управителен съвет

Запознайте се с Управителния съвет на Асоциация Родители! Хора с идейно мислене и възгледи за бъдещето на семействата, децата и образованието.

 

 

 

 

Цвета Брестничка - председател на УС

 

Образование, професионален опит и професионални интереси

 

Завършила съм руска филология в СУ „Св. Климент Охридски“. Работила съм като учител и преводач. Автор съм на поредица приказки в стихове, които са част от порастването на хиляди деца вече повече от 10 години. Интересите ми са в областта на възпитанието на децата като самостоятелни и щастливи хора и взаимодействието на семейството и училището.

 

В свободното си време...

 

Обичам да пътувам и да споделям пътуването с читателите на пътеписите ми. Но нищо не света не може да се сравни с моментите, в които сме заедно със съпруга ми и четирите ни деца.

 

Работя в Асоциация Родители, защото...


Вярвам, че можем да променим живота на обществото към по-добро, ако по-малко се оплакваме, а повече действаме за промяната според силите и способностите си. За мен Асоциация Родители е мястото, където хората работят с цялата си енергия и сърце за важната за тях кауза да дадат шанс на всяко дете да порасне по най-добрия начин и на всеки родител да изживее родителството възможно най-пълноценно. Това ме кара да се чувствам на мястото си.

 

 

Яна Алексиева

 

Образование, професионален опит и професионални интереси


Завършила съм СУ „Св. Климент Охридски“ със степен магистър по Детско-юношеска и училищна психология.

 

Член съм на Дружеството по психология и Дружеството по позитивна психотерапия.

 

Сертифициран треньор съм по родителската програма „Трениране на успешни родители“, Томас Гордън.

 

През целият ми трудов опит съм работила с деца, родители и професионалисти занимаващи се с деца.

 

Била съм част от екипа на френския лицей „Виктор Юго“, който е част от мрежата на международни училища. След това продължих трупането на опит като училищен психолог в 22 СОУ „Г. С. Раковски“.

 

От 2009 година съм част от екипа на Асоциация Родители. Мотивацията ми и до днес е вярата във важността на качественото образованието и развитието на децата ни в среда ориентирана към нуждите им и уважаваща личността им.

 

Основната ми роля в екипа е на психолог и обучител и като такъв има възможността да се срещам с родители и учители и да виждам промяна, което ме вдъхновява.

 

Работя в Асоциация Родители, защото...


...е изключително зареждащо да участваш в промяната на света около себе си и да си с хора, с  които си говориш на един език.

 

В свободното си време...


Oбичам да пътувам навсякъде, да се разхождам без посока и цел и да изучава света чрез различните вкусове на кухнята. Едно от най-любимите ми неща е да общувам с хората и да осъществявам различни идеи, които правят света по-хубав и добър.

 

Наталия Кирилова

 

Омъжена, има син. Завършила е инженерна химия в ВХТУ – София, а преди това - Националната природо-математическа гимназия. В момента отговаря за маркетинга и рекламата на списание “Практическа педиатрия”.

 

 

 

Георги Апостолов

 

Георги Апостолов е бивш журналист, баща на три деца. Работи в неправителствената Фондация "Приложни изследвания и комуникации", която заедно с Асоциация "Родители" координира дейността на Националния център за безопасен Интернет. От 2005 г. работи в областта на безопасния Интернет за деца по проект на Европейската комисия.

 

 

 

Милена Златарова

 

Омъжена, с три деца. Завършила е Националната музикална академия “Панчо Владигеров” , София. Първа виола на Софийската филхармония. Член на клуб “Пълна къща” към Асоциация Родители от 2008 година.