Начало > РЕСУРСИ > Наръчник за педагози „Как да учим децата в началното училище на просоциалност“
Наръчник за педагози „Как да учим децата в началното училище на просоциалност“

Наръчник за педагози „Как да учим децата в началното училище на просоциалност“

 

Методическият наръчник е разработен с цел да бъде използван за водене на занятия в началните училища за развиване на умения за просоциално и толерантно поведение у децата. Предназначен е да се ползва от  учители и от други специалисти, пряко работещи с деца – социални работници, педагогически съветници, психолози, възпитатели, ресурсни учители.

 

Наръчникът съдържа разработени техники за работа с децата, които развиват умения в просоциално поведение и възпитават качества като толерантност, екипност, емпатия и запознават децата с принципите на ненасилствената комуникация.

 

Методиката и наръчникът са авторски продукт на Асоциация Родители и партньорските организации по международен проект "ProSAVE - Просоциалност срещу насилие и изключване" по програма Дафне, 2011-2012 г.

 

 

Как можете да го получите? Наръчникът е достъпен за свободно изтегляне и ползване ТУК.

 

Наръчникът е наличен и на английски език  като хартиено издание. При интерес можете да подадете заявка на This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it като задължително посочите: точен пощенски адрес на училището или организацията, име и телефон на човек за контакт. Наръчникът е безплатен, заплащате само доставката.