Начало > Новини > Десетият ФАМИЛАТЛОН премина при огромен успех!
Десетият ФАМИЛАТЛОН премина при огромен успех!
На 12 май 2018 г. в Южния парк на София хиляди деца и родители се забавляваха и учеха по време на десетото юбилейно издание на ФАМИЛАТЛОН, организиран от Асоциация РОДИТЕЛИ в партньорство с Академия за родители. Близо 60 клуба и организации дадоха възможност на децата и техните семейства да експериментират с различни занимания и да харесат спорт, изкуство, хоби или кауза, на които да посветят свободното си време. Панаирът на възможностите на Голямата поляна грабваше вниманието на участниците не само с интересните занимания, но и с възможността да съберат точки за участие и да получат така желаната награда – страхотна топка, подходяща да игри за всяка възраст. Малкият велопоход – шествие за деца с велосипеди на две, три или 4 колела – събра над 200 участници, които получиха медали и подаръци от медийния партньор на празника – бТВ.


Играта „Малката Европа“ отново беше хит на празника – близо 1500 деца и родители обикаляха парка в търсене на столиците на 28-те страни-членки на ЕС, а доброволците-домакини на столиците слагаха печати в техните пътешественически паспорти и им разказваха любопитни неща за страните. Тази година в някои от столиците помощници на домакините бяха представители на посолството на съответната страна, което правеше посещението още по-забавно и образователно.

Децата и родителите с интерес участваха в игрите на Центъра за безопасен интернет, където по забавен и лек начин научаваха как да подобрят дигитално-медийната си грамотност. За децата и родителите имаше осигурена вода „Девин“, а в ъгъла за похапване всеки можеше да намери нещо по свой вкус – супа, сандвич, пица или дребни хапки.
И тази година празникът беше подкрепен от Столична община по Програмата за развитие на физкултурата и спорта и в подкрепа на инициативата „София – европейска столица на спорта 2018 г.“. С участие и материали се включиха и Представителството на Европейската комисия у нас и Информационното бюро на Европейския парламент.
Празникът завърши с традиционната игра „Ябълки за смет“, която осигури пълно почистване на Голямата поляна и площите около нея след голямата веселба. Дори времето беше на наша страна – двете кратки превалявания само освежиха участниците в празника в топлия ден.
С нетърпение очакваме ФАМИЛАТЛОН 2019!