Начало > НОВИНИ


Включете се във Фамилатлон 2017

 

 

Честита първа пролет! С идването на пролетта и събуждащата се природа идва времето и за Фамилатлон! Тази година се пада на 14 май 2017 г., на Голямата поляна в Южния парк в София. За да случим заедно осмият поред Фамилатлон – празник на семейството, спорта и здравословния начин на живот.

Фамилатлон е най-забавният начин, по който майките, бащите, децата и техните роднини могат да отбележат Международния ден на семейството. Той дава възможност всички заедно да играят и да се забавляват, да изберат и изпробват нов спорт, хоби или просто приятен начин за прекарване на свободното време, представени от десетки клубове и организации. Тази година сме подготвили много нови и интересни приключния за малки и големи.

Прочети повече
 


АСОЦИАЦИЯ РОДИТЕЛИ НА "АКАДЕМИЯ ЗА РОДИТЕЛИ" 2017

Щастливи сме да споделим страхотния си опит от Академия за родители 2017, която се проведе в събота, 18.02 в мол Парадайс. Сигурни сме, че организаторите също ще разкажат за това, какво научихме от Академията тази година, но от наша страна бихме искали да споделим отличните си впечатления от организацията на събитието, професионализма на колегите, и най-вече – много активното участие на родителите! J Те търсеха и, сигурни сме, намираха чудесни идеи, които да използват за възпитанието, добруването и щастието на своите деца и семейства. Скъпи майки и бащи, благодарим ви!

 


Като казахме „бащи“ – много се радвахме да видим вниманието, което родителите отделиха на Национална кампания „Да бъдеш Баща“ и специално на наръчника за родители „За да разцъфтят… Или как да създадем за децата си подкрепяща среда за развитие“. Той е за родители на деца от 0 до 7 години и специално акцентира на ролята на най-важния мъж в живота на всяко дете. Наръчникът е създаден въз основа на изключителните „Насоки за сигурна семейна среда“, които партньорите на „Да бъдеш Баща“ изработиха за професионалисти от социалната сфера. Ние се опряхме на тяхната експертиза и разказахме за сигурната семейна среда на „родителски“ език. Очаквайте скоро повече детайли!


 

Националният център за безопасен интернет също беше част от Академията, като даде възможност на всички деца и родители да тестват доколко безопасни са мобилните устройства, които ползват, с помощта на специалистите от мобилната клиника „Доктор Охзаби“.

 

 

Няма да успеем да разкажем всички интересни неща, които се случиха в събота - разчитаме за това на организаторите от "Академията". Но не можем да не отбележим ценната практическа информация в презентацията "Как да се подготвим за среща с педиатъра?", изнесена от дългогодишния близък партньор на Асоциация Родители Наталия Кирилова от списание "Здраво Дете".

 

И накрая – отново сърдечно благодарим на организаторите от Академия за родители!

 


УСЛОВИЯТА И РЕДА ЗА ДЕТСКИТЕ И УЧЕНИЧЕСКИТЕ ПЪТУВАНИЯ

 

 

Министерският съвет определи условията и реда за детските и ученическите пътувания с обща цена. Какво успяхме ние, Асоциация Родители, да постигнем като промяна в тази наредба?

 

  • по наше настояване от обхвата на наредбата бяха изключени еднодневните екскурзии, т.е. родителите няма да са задължени да плащат на туроператор за еднодневни излети на децата.
  • по наше настояване от обхвата на наредбата бяха изключени рояви в областта на науките и технологиите, изкуствата и спорта на общинско, областно, национално и международно ниво, както и посещенията на театър, кино, изложба, цирк, концерт и др., т.е. родителите няма да са задължени да плащат на туроператор,за да идат децата им на театър, изложба или олимпиада.
  • бяха описани процедурите, по които да се информират родителите и да се получава тяхното съгласие за организирани туристически пътувания с обща цена.

 

Какво още има в наредбата:

 

"С наредбата се уреждат условията и редът на извършване на туристически пътувания с обща цена, когато потребители на услугата са деца и ученици. Основната цел на тези пътувания е да се разнообрази и обогати учебно-възпитателната дейност, да се постигне активно и разнообразно оползотворяване на свободното време на децата и учениците. Туристическите пътувания могат да бъдат организирани под формата на детски лагер, екскурзионно летуване, поход, училища сред природата (зелени училища, пътуващи училища), ски ваканции и обучение по зимни спортове, както и други пътувания с учебно-възпитателна, културно-развлекателна и опознавателна цел.

 

Прочети повече
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 9 of 55