Начало > НОВИНИ


Родителска среща - "От нас зависи"

 

 

Заповядайте на 17 март в Sofia Event Center на първия родителски форумпосветен на детската онлайн безопасност. Събитието е организирано от Теленор в партньорство с Центъра за безопасен интернетАсоциация Родители и „Майко Мила!“ и е част от съпътстващата програма на Българското председателство на Съвета на ЕС. 

Родителският форум е безплатен и всички желаещи могат да запазят своето място след онлайн регистрация на https://www.eventbrite.com/e/43531792764

 

Прочети повече
 


Как да не станеш враг на собственото си дете

„Как да не станеш враг на собственото си дете“ е уникална книга на изд. "Колибри", чието заглавие звучи парадоксално – та кой родител би искал да е враг на детето си? Но понякога се получава точно така, уверява ни авторът, който откровено и мъдро ни повежда из сложния свят на възпитанието. Според него родителите грешат, когато не виждат в своето дете човека с неговите лични проблеми, характер, отношение към живота. Грешат и когато не желаят да приемат своя малчуган такъв, какъвто го е създала природата. Те трябва да разберат: заложеното от Бог не бива да се пречупва. Авторът защитава тезите си с вълнуващи примери и с кратки притчи след всяка глава, които родителите може да четат заедно с децата си – прекрасен повод за честен разговор помежду им.

 

Прочети повече
 


Каузата на децата

 

В може би най-забележителния си труд „Каузата на децата” (1985) Франсоаз Долто за първи път разглежда света изцяло от гледна точка на детето и неговия интерес. Тя проследява жизнения път на човека, излагайки схващанията си за начина, по който да общуваме с децата от раждането до съзряването им, отдавайки, както винаги дотогава, подчертано, огромно, първостепенно, неоспоримо, фундаментално значение на езика в развитието и изграждането на словесното човешко същество. Особен интерес представляват препратките й към собствената й биография: интуицията й на малко момиче, което иска да стане „доктор по възпитание”, първите контакти с малките болни, работата й в екип, опитът от Зелената къща, петдесет години работа с деца… и „утопиите й за утрешния ден”, както сама ги нарича.

Прочети повече
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 3 of 55