Начало > РЕСУРСИ


Настолна игра „Флашко в страната на спамчетата“

Настолна игра „Флашко в страната на спамчетата“

 

Това е настолна игра, подходяща за цялото семейство на деца в начална училищна възраст. Може също да бъде използвана и в училище по преценка на учителя.

 

Играта е разработена от Асоциация Родители с образователна цел, насочваща вниманието към изграждането на позитивно и отговорно поведение в интернет. Съдържа правилата за безопасно сърфиране в глобалната мрежа, което я прави изключително подходяща за малчуганите, навлизащи във виртуалното пространство.

Прочети повече
 


Стикери на БЛОБ

Стикери на БЛОБ

 

Стикерите са предназначени за всички, сърфиращи в интернет.

 

Отпечатани са по проект „Безопасен интернет“. Стикерите са лепящи и дават информация за начините за контакт с Българската линия за онлайн безопасност при възникнали въпроси или създала се неприемлива ситуация в мрежата.

 

Разпространяват се след предварително заявено и проведено събитие в училищата в цялата страна, както и като награда след участие в БЛОБ игрите.

Прочети повече
 


Визитка на БЛОБ

Визитка на БЛОБ

 

Визитките са предназначени за деца, младежи, родители и професионалисти, работещи с деца.

 

Отпечатана по проект „Безопасен интернет“. Визитните картички дават информация за начините за контакт с Българската линия за онлайн безопасност.

 

Изданието е изчерпано.

 


Кубче пъзел „Флашко“

Кубче пъзел „Флашко“

 

Кубчето е предназначено за деца в начална училищна възраст.

 

Изработено е по проект „Безопасен интернет“ като целта му е по забавен и интересен начин да запознае децата с мястото, където могат да получат помощ и подкрепа, ако нещо се обърка в интернет.

 

Разпространява се като награда след участие в някоя от БЛОБ игрите.

 

 

Прочети повече
 


Наръчник за педагози „Как да учим децата в началното училище на просоциалност“

Наръчник за педагози „Как да учим децата в началното училище на просоциалност“

 

Методическият наръчник е разработен с цел да бъде използван за водене на занятия в началните училища за развиване на умения за просоциално и толерантно поведение у децата. Предназначен е да се ползва от  учители и от други специалисти, пряко работещи с деца – социални работници, педагогически съветници, психолози, възпитатели, ресурсни учители.

 

Наръчникът съдържа разработени техники за работа с децата, които развиват умения в просоциално поведение и възпитават качества като толерантност, екипност, емпатия и запознават децата с принципите на ненасилствената комуникация.

 

Методиката и наръчникът са авторски продукт на Асоциация Родители и партньорските организации по международен проект "ProSAVE - Просоциалност срещу насилие и изключване" по програма Дафне, 2011-2012 г.

Прочети повече
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 Next > End >>

Page 5 of 7